Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Sund mad til alle børn

Maden er tilberedt fra bunden i eget køkken

I Kastanjen er Hanne ansat som kostfaglig eneansvarlig. Hanne tilbereder tre måltider om dagen til børnene i vuggestuen. Hanne bager hjemmebagt(e) rugbrød, boller og brød til børnene.  

Hanne udarbejder madplaner for hver uge, som lægges ud på Aula og som hænger på informationstavlen i indgangen.

Tilrettelæggelsen af det fælles måltid i Kastanjen tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger samt Aalborg Kommunes ”Det fælles grundlag for mad og måltider ”. 

Hanne sørger for en særdeles varieret kost, ligesom hun tilstræber at anvende en meget høj procent af økologiske råvarer og et absolut minimum af sukker. Køkkenet har modtaget Fødevarestyrelsens sølvmærke i anvendelse af økologiske råvarer.

 

Måltider i vuggestuen

Kl. 08:45 spiser vi formiddagsmad. Her tilbyder vi f.eks. hjemmebagt brød (f.eks. rugbrød og boller), ost, chokoladehummus, to slags frugt (f.eks. æbler og bananer) og vand.

Kl. 10:45 spiser vi frokost. Her tilbyder vi f.eks. enten varm mad eller rugbrød med pålæg. Vi har en dag til grød, suppe, fisk, kød og rudbrød samt vand til måltidet. Vi tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Kl. 13:30 spiser vi eftermiddagsmad. Her tilbyder vi f.eks. brød (f.eks. rugbrød og boller), frugt, frugtgrød, smoothies, pizza, pølsehorn, klatkager mv. samt vand og mælk til måltidet.

Børene tilbydes mælk til eftermiddagsmaden og vand til de resterende måltider.

Vi sørger for at tilbyde vand mellem måltiderne.

 

Køkkenet inddrages i den pædagogiske praksis

Hanne bager boller/rosinboller i forbindelse med fødselsdage. Endvidere udleveres der gerne opskrifter på børnenes yndlingsretter.

 

Pædagogikken i måltidet

Mad skal smages flere gange. Vi opfordrer børn til at få smagsprøver på tallerken.

Vi respekterer altid børns grænser, og måltider skal foregå i en god stemning.

Sukker og søde sager spiser vi i vuggestuen ved særlige lejligheder.